If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здравейте алфисти!Имам проблем който не мога да разреша.Не мога да си заключа колата-при натискане на черното копче за централното трите врати без шофиорската се опитват да се заключат но веднага след това се отключват. Шофиорската врата изобшо не реагира.когато се опитма да я заключа с ключа....не мога д аго завъртя за да се смъкне пинчето надолу.Помогнете от какво е това?
Колеги, при мен се получи същото! До сега не съм имал такива проблеми, преди два три дни закарах колата на автомивка и се появи този проблем! Понякога се заключва друг път не иска! Машинката я чувам че работи но не иска да заключва, после пък се оправя! Възможнали е от измиването да е проникнала вода или е съвпадение!
Колеги, при мен се получи същото! До сега не съм имал такива проблеми, преди два три дни закарах колата на автомивка и се появи този проблем! Понякога се заключва друг път не иска! Машинката я чувам че работи но не иска да заключва, после пък се оправя! Възможнали е от измиването да е проникнала вода или е съвпадение!
Възможно е да е от водата или ниските температури. Като начало разкачи буксите на предните врати , почисти пиновете доколкото може и ги напръскай с контактен спрей. Ако е проникнала вода през уплътненията на тези букси, белята е готова.
PS:
Ако и при теб не може да се заключи някоя врата с ключа, вероятно се касае за механичен проблем в конкретната брава. Докато не оправиш механиката, не търси проблеми по ел инсталацията.
Възможно е да е от водата или ниските температури. Като начало разкачи буксите на предните врати , почисти пиновете доколкото може и ги напръскай с контактен спрей. Ако е проникнала вода през уплътненията на тези букси, белята е готова.....
Най-вероятната причина за описания проблем
sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
КОЛЕГИ И МОИТА 166ЦА ЗАКЛЮЧВАМ ВРАТИТЕ И СЛЕД 2 СЕКУНДИ СЕ ОТКЛЮЧВАТ САМИ УПРАВЛЕНИЕТО ЗА ЦЕНТРАЛНОТО Е ПОД ЖАПКАТА НО ТРЯБВА ДА ГО ВИДИ ЕЛЕКТРИЧАР
Това се получава, когато някоя от бравите не регистрират положение "заключено" чрез затваряне на контакт на микроключе.
Проблемът е или в някое от микроключетата или в техните вериги. Слабите места на тези вериги са буксите на самите брави или буксите между вратите и купето.
Comment