Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 166 - проблем заключване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от lubo_65 Покажи съобщение
    Здравейте алфисти!Имам проблем който не мога да разреша.Не мога да си заключа колата-при натискане на черното копче за централното трите врати без шофиорската се опитват да се заключат но веднага след това се отключват. Шофиорската врата изобшо не реагира.когато се опитма да я заключа с ключа....не мога д аго завъртя за да се смъкне пинчето надолу.Помогнете от какво е това?
    Колеги, при мен се получи същото! До сега не съм имал такива проблеми, преди два три дни закарах колата на автомивка и се появи този проблем! Понякога се заключва друг път не иска! Машинката я чувам че работи но не иска да заключва, после пък се оправя! Възможнали е от измиването да е проникнала вода или е съвпадение!
    Alfa 166jtd,1999

Comment

Първоначално публикувано от Megadet Покажи съобщение
      Колеги, при мен се получи същото! До сега не съм имал такива проблеми, преди два три дни закарах колата на автомивка и се появи този проблем! Понякога се заключва друг път не иска! Машинката я чувам че работи но не иска да заключва, после пък се оправя! Възможнали е от измиването да е проникнала вода или е съвпадение!
      Възможно е да е от водата или ниските температури. Като начало разкачи буксите на предните врати , почисти пиновете доколкото може и ги напръскай с контактен спрей. Ако е проникнала вода през уплътненията на тези букси, белята е готова.

PS:

Ако и при теб не може да се заключи някоя врата с ключа, вероятно се касае за механичен проблем в конкретната брава. Докато не оправиш механиката, не търси проблеми по ел инсталацията.
      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 15:21.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Възможно е да е от водата или ниските температури. Като начало разкачи буксите на предните врати , почисти пиновете доколкото може и ги напръскай с контактен спрей. Ако е проникнала вода през уплътненията на тези букси, белята е готова.....
        Най-вероятната причина за описания проблем
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Мерси колеги, когато имам време ще погледна и ще пиша!
          Alfa 166jtd,1999

Comment

Смазах ключалката и механизмите, засега работи без проблем! Изглежда е било от проникнала вода след автомивката! Благодаря на всички за отговорите!
            Alfa 166jtd,1999

Comment

КОЛЕГИ И МОИТА 166ЦА ЗАКЛЮЧВАМ ВРАТИТЕ И СЛЕД 2 СЕКУНДИ СЕ ОТКЛЮЧВАТ САМИ УПРАВЛЕНИЕТО ЗА ЦЕНТРАЛНОТО Е ПОД ЖАПКАТА НО ТРЯБВА ДА ГО ВИДИ ЕЛЕКТРИЧАР

Comment

Първоначално публикувано от denkata97 Покажи съобщение
                КОЛЕГИ И МОИТА 166ЦА ЗАКЛЮЧВАМ ВРАТИТЕ И СЛЕД 2 СЕКУНДИ СЕ ОТКЛЮЧВАТ САМИ УПРАВЛЕНИЕТО ЗА ЦЕНТРАЛНОТО Е ПОД ЖАПКАТА НО ТРЯБВА ДА ГО ВИДИ ЕЛЕКТРИЧАР
                Това се получава, когато някоя от бравите не регистрират положение "заключено" чрез затваряне на контакт на микроключе.
                Проблемът е или в някое от микроключетата или в техните вериги. Слабите места на тези вериги са буксите на самите брави или буксите между вратите и купето.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                X